LBI

EQSOL marknadför och säljer smörjsystem från tyska LBI GmbH.

 

Fördelar med ett spraysystem jämfört med ett smörjsystem med filtrullar.

Det optimala sättet att smörja plåt eller rör är med ett spraysystem. Systemet minskar mängden smörjmedel samtidigt som den levererar en jämn och exakt smörjfilm. Ojämnheter i materialet påverkar inte smörjfilmen i jämförelse med om du hade använt ett system med filtrullar. När du ändrar inställningarna på ett smörjsystem med sprayfunktion, får du ett direkt resultat av volymen smörjmedel du applicerar.

LBI sprayventil LB-002

LB-002 sprayventiler är utvecklade för att möjliggöra extrema finjusteringar av smörjprocessen utan att kompromissa på kvalitén. När du använder LB-002 sprayventiler får du inget efterdropp, detta tack vare den rostfria nålen som finns i ventilen. Ventilerna är utrustade med en justeringsskruv, detta gör det väldigt enkelt att ändra mängden smörjmedel. Om man använder mer än en sprayventil så kan man ställa in mängden smörjmedel individuellt. Detta gör att du får ett smörjsystem som är väldigt anpassningsbart.

Kompatibla spraysystem till LB-002 sprayventiler

Bästa sättet att använda LB-002 sprayventil är tillsammans med ett LBI DS-6 spraysytem. Det finns flera olika adaptrar tillgängliga till LB-002 sprayventil. Detta gör det enkelt att anpassa systemet till olika processer. Allt från att smörja coil, ämnen, gängtappar med mera, till att koppla in i dornstången på en rörbockningsmaskin. LBI DS-6 är som standard utrustad med 2 st 24V/DC ventiler, som man i sin tur koppla in till maskinens styrsystem. Detta gör att du enkelt kan styra smörjtiden via maskinens styrsystem.

 

IMG 9380 LB002 Spruhventile IMG 3620