EQSOL Logotyp Svart

SNABBGUIDE I SMÖRJMEDEL

Vilket smörjmedel ska jag använda?

Det finns många olika val när det kommer till smörjmedel. Som tur är besitter vi expertis och kan hjälpa dig i valet av smörjmedel utifrån dina önskemål. EQSOL är återförsäljare av IRMCO oljefria smörjmedel, och tillsammans kan vi göra din produktion mer hållbar och effektiv.

Fördelarna med ett oljefritt smörjmedel

Det finns flera anledningar till varför du borde använda oljefria smörjmedel från IRMCO. Alla våra smörjmedel är oljefria, vilket bidrar till en mer hållbar produktionsmiljö. De har också minimal påverkan på CO2, vilket gör din produktionsmiljö ännu mer hållbar. De bidrar till mindre konsumtion eftersom mindre mängd smörjmedel behövs, vilket minskar förbrukningen av smörjmedel. Detta är inte bara fördelaktigt för miljön utan även för din plånbok, då du får mer för pengarna. Slutligen bidrar våra smörjmedel till mindre städning i din produktion, eftersom vi är svetsbara utan behov av tvätt.

IRMCO GEL

Smörjmedel för rörbockning

Att använda smörjmedel när du bockar rör har flera fördelar. För det första minskar det friktionen mellan röret och bockdornet, vilket gör bockningsprocessen smidigare och mer effektiv. Detta resulterar i jämnare kvalité och minskar risken för deformering eller skador på röret. Dessutom kan smörjmedel hjälpa till att förlänga livslängden på bockdornet, då det minskar slitage.

Vi på EQSOL erbjuder framförallt två olika gel för rörbockning – IRCMO 980-301 och 980 000. Vi erbjuder även en gel som är spraybar – 980-020.

Du kan läsa mer IRMCO Gel här.

smörjmedel rörbockning

VilkeN GEL ska jag använda?

När du ska välja bland våra olika smörjmedel för rörbockning kan det vara svårt att avgöra vilken du ska använda. Generellt sätt rekommenderar vi alltid vår standardmodell 980-000 för den vardagliga bockningen. Vår andra modell 980-301 är en mer avancerad gel som lämpar sig för rörbockning av radier 1xD och under, men även för bockning av tuffare material. Är du i behov av en spraybar gel för enklare applicering, rekommenderar vi 980-020.

IRMCO Fluids

Smörjmedel för stansning, djupdragning & pressning

Användandet av smörjmedel vid stansning, djupdragning eller pressning är för många ett nödvändigt ont. EQSOL erbjuder en rad olika flytande smörjmedel för metallformning.

IRMCO Fluids ger dig som kund ett extremt skyddande och högpresterande smörjmedel som ska appliceras i en tunn film. Tack vare denna teknologi blir det mindre volym smörjmedel, mindre verktygsslitage och du blir mer kostnadseffektiv. Eftersom IRMCO FLUID inte innehåller olja blir även tvättprocessen enklare. I många fall kan du svetsa i produkten utan att tvätta först.

Du kan läsa mer om IRMCO Fluids här.

IRMCO Fluids smörjmedel stansning

Vi erbjuder ett stort utbud av oljefria smörjmedel.

Inom serien IRMCO Fluids erbjuder vi åtta olika produkter. Med dessa nio produkter täcker vi hela spannet av material och process. 

Våra smörjmedel för stansning och pressning

980-080

Produkten är till för djupdragning av olika material. För dig som arbetar med aluminium är det förstahandsvalet.

980-103

Den produkt vi erbjuder för dig som utövar skärande bearbetning och kapning av material.

980-122

Produkten för dig arbetar med koppar och mässing.

980-135

Allround produkt när det kommer till stansning och pressning. Funkar fantastiskt bra till gängning.

980-156 UK

Vår storsäljare. Används framförallt inom automotive industrin och kommer med ett riktigt bra vitrostskydd.

980-323

Liknande egenskaper som 980-080. Största skillnaden är att den är bättre för stansning än 980-080.

980-819

Ett alkaliskt rengöringsmedel som även fungerar som ett svetsspray. 

IRF-EV1

Det senaste tillskottet i IRMCO-familjen. Våran mest självdunstande produkt som lämpar sig för många olika material och processer.

Behöver du hjälp med att hitta rätt?

Vi finns alltid här för att rådgiva dig – alltid kostnadsfritt.

Daniel Stanell

Daniel Stanell EQSOL
Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.
Behöver du rådgivning?