EQSOL Logotyp Svart

Problemlösare sedan 1914

september 12, 2023

IRMCO har över 100 års erfarenhet inom smörjmedelsindustrin och grundades av William O. Jeffery redan år 1914. På den tiden producerade man smörjmedel med hjälp av vegetabiliska och animaliska fetter. Resultatet var en väldigt oljig substans, där även lera och kalcium var vanliga ingredienser. Allt lagrades på träfat och smörjmedlen var inte särskilt teknologiska, utan en blandning av olika lågkostnadsvaror. Detta var standarden inom flera branscher i över 60 år.

År 1979 blev IRMCO det första företaget i världen att ta fram ett oljefritt smörjmedel för pressade detaljer genom flera års arbete av deras dåvarande chefkemist Arthur Dampts, vilket var ett revolutionerande steg i branschen. Oljebaserade smörjmedel gjorda på vegetabiliska och animaliska fetter ersattes nu i stället av ett högteknologiskt smörjmedel med en rad olika fördelar för industrier världen över.

Använder du fortfarande oljebaserade smörjmedel på samma sätt som man gjorde 1930, eller går du i samma riktning som oss med ett miljövänligt, skonsamt och högteknologiskt smörjmedel? Om du inte gör det är det dags för en förändring.

 

Kontakta oss idag för att byta till en modern smörjlösning. Vi hjälper dig i hela processen från uppstart till installation.

Daniel Stanell

VD EQSOL (Återförsäljare av IRMCO i Sverige)

ds@eqsol.se

+46 (0)70-381 02 91

 

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.
Behöver du rådgivning?